Întrebări frecvente
Ce tip de periuță de dinți ar trebui să folosesc?
Vă recomandăm să cumpărați periuțe de dinți cu o consistență moale a periilor, de tip soft. Cele cu peri medii sau tari pot deteriora dinții sau gingiile. Periajul trebuie făcut timp de 2 minute, de 2 ori pe zi și nu trebuie să fie agresiv. Atât periuțele de dinți manuale, cât și cele electrice, curăță bine dinții. Periuțele manuale ce au înălțimi mixte de peri sau peri înclinați, curătă mai bine decât cele clasice, uniforme. Nu uitați să înlocuiți periuța de dinți la fiecare 3-4 luni sau mai repede dacă aceasta este deteriorată. Perii deteriorați nu mai curăță la fel de bine și, acesta poate fi și un semn că periajul este prea agresiv.
Ața dentară este necesară?
Recomandarea noastră este să folosiți zilnic ața dentară. Cu ajutorul ei putem îndepărta resturile de alimente și placa bacteriană dintre dinți sau de pe linia gingivală. Dacă nu facem asta constant, apare tartrul, care lărgește spațiul dintre dinți și gingii. În timp, gingiile se îndepărtează, iar dinții se vor slăbi.
Ce trebuie să știu înainte de a veni la cabinet?
Cabinetul nostru funcționează pe bază de programări. Programarea se poate face apelând oricare din numerele de telefon disponibile pe website sau folosind formularul de contact.
După ce stabilim ziua și ora consultației, vă invităm să ajungeți cu aprox. 5 minute înainte de programare. Pentru noi, este foarte important ca pacienții clinicii Endodent să fie preluați imediat, fără a pierde din timp în sala de așteptare, așadar, vă rugăm să faceți tot posibilul să nu întârziați.
În funcție de afecțiunea pe care o prezentați, este posibil să vă recomandăm să aduceți o radiografie recentă.
În situația în care nu puteți ajunge la programare, vă suntem recunoscători să ne anunțați, pentru a putea prelua alți pacienți în acest interval.
În plus, dacă aveți o urgență stomatologică, vă rugăm să ne menționați, astfel încât să fiți tratat cu prioritate.
Cât de mult mă ajută apa de gură?
Apa de gură pentru protecția cavității bucale, pentru sensibilitatea dinților sau pentru reîmprospătarea respirației vă poate ajuta atunci când sunt utilizate împreună cu periajul regulat și folosirea aței dentare. Însă aceasta nu poate fi folosită în loc de curățările zilnice. Un medic specialist din clinica Endodent vă poate recomanda apa de gură potrivită pentru dumneavoastră.
Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani nu ar trebui să folosească apa de gură, pentru a evita șansa ca cei mici să o înghită.
Care sunt primele semne de probleme dentare?
Vă recomandăm să ne vizitați dacă întâmpinați oricare din problemele sau senzațiile descrise mai jos, iar în cazul copiilor, dacă semnalează dureri persistente ori în timpul masticației.
- afte bucale
- durerea maxilarului
- roșeață în cavitatea bucală
- gingii umflate
- sensibilitatea dinților
- gură uscată
- dinți rupți
- halitoza (respirație cu miros neplăcut)
- disgeuzie (gust neplăcut în gură)
- sângerarea gingiilor
Verificarea imediată a acestor simptome previne agravarea problemelor și apariția infecțiilor grave.
Sunt dulciurile chiar atât de rele pentru dinții mei?
Da. În momentul în care zahărul intră în contact cu bacteriile care există în mod natural în cavitatea bucală, se transformă în acid. Cât timp aciditatea din salivă este crescută, calciul de pe smalțul dinților se dizolvă. Procesul este numit demineralizare. Dacă procesul continuă, vor apărea complicații ale dinților. Saliva are capacitatea de a neutraliza acidul, însă va trebui să evităm alimentele care sunt nocive pentru dantură, precum: jeleurile, caramelele, bomboanele, sucurile.
Oricare ar fi sursa problemelor dentare grave, o vizită la stomatolog poate preveni până la 80% dintre acestea.
Pentru a afla avantajele, costurile și etapele tratamentului cu implant dentar vă așteptăm la noi!
Dr. Ovidiu Vasilache și echipa de specialiști a clinicii Endodent vor recupera funcționalitatea și frumusețea danturii fiecărui pacient.