Luni - Vineri: 09:00 - 20:00, Sâmbătă - Duminică: ÎNCHIS

Endodonție

Endodonție

endodent

Book appointment

Fill this form

Tratamentul endodontic (tratamentul de canal) este o procedură microchirugicală utilizată pentru a îndepărta țesutul nervos iritat sau infectat care se află în interiorul rădăcinii dintelui. Acest țesut infectat este cel care poate cauza un eventual abces.

În general, în cadrul aceleiași ședințe, canalul în care este localizat nervul va fi curățat și pregătit pentru a accepta un material special pentru obturarea canalului. Numărul ședințelor necesare pentru încheierea intervenției la nivelul canalului radicular va depinde de mai multe elemente, printre care stadiul de infecție al nervului și complexitatea intervenției.

Un dinte infectat foarte grav sau unul care e afectat de carie poate fi salvat uneori prin proceduri utilizate atât de stomatologul generalist, cât și de un specialist în tratamentul canalelor radiculare numit endodont. Extracția este într-adevăr ultima metodă la care apelăm.

Cele mai frecvente simptome ale bolilor țesutului moale al dintelui sunt durerile spontane, durerile în timpul masticației și sensibilitatea prelungită la cald și la rece. Un alt simptom care ar putea indica o infecție a pulpei dentare este umflarea țesutului gingival sau a maxilarului. De asemenea, dacă dintele a suferit leziuni traumatice, el poate suferi modificări ale culorii. Totuși, există multe cazuri în care nu există durere sau alte semne și doar medicul dentist poate depista problemele pulpei dentare, printr-o consultație stomatologică sau cu ajutorul unei radiografii.

Avantaje
Tratamentul endodontic sau tratamentul canalului radicular implică îndepărtarea țesutului bolnav din pulpă, curățarea spațiului canalului radicular și umplerea acestuia. Dintele este apoi restaurat de către medicul dentist care va folosi o coroană sau o altă restaurare pentru a reda structurii dentare o funcționare normală.
Riscuri
În urma intervenției pe canalul radicular, este interzisă masticația direct pe dintele tocmai reparat, înainte ca acesta să fi fost reconstruit într-o formă finală, pentru că riscați să îl fracturați. Cu cât amânați mai mult finalizarea lucrării de reconstrucție, cu atât crește riscul de infecție pe canalele tocmai tratate, caz în care procedura va trebui reluată.
Complicații și durere
Uneori, atunci când infecția sau abcesul este de durată, se poate simți o ușoară sensibilitate asociată cu prima sau a doua ședință de tratament a canalului radicular. Dacă se întâmplă acest lucru, veți primi recomandări specifice pentru a minimiza disconfortul. În cazul unei infecții poate fi necesară administrarea unui antibiotic. Dacă durerea continuă, poate fi necesar să se prescrie analgezice. În orice caz, nu ezitați să sunați la cabinetul stomatologic dacă apare oricare dintre aceste probleme. Multe persoane se tem de tratamentele de canal pentru că au auzit că sunt dureroase. Acum câteva decade astfel de tratamente erau, într-adevăr, dureroase, însă acum nu mai este cazul, grație tehnologiilor moderne care sunt folosite și datorită anesteziei, pentru că o astfel de procedură stomatologică se realizează sub efectul unui anestezic local.
ENDODENT

Amabilitate

Mi-a fost destul de frică să îmi scot cele 4 măsele de minte, dar acolo am știut că sunt pe mâini bune. Dr. Vasilache Ovidiu este un profesionist, tot personalul a fost amabil și mi-au răspuns la orice întrebare. Aș recomanda oricui!
Ingrid Hajnal Minor

Timp și dedicare

În Germania am auzit de domnul dr. Vasilache. Pot spune că este de nota 10. Conteaza mult când mergi acasă în concediu, iar dentistul își face timp pt tine.
Paula Butilca Hulpus

Profesionalism

In cateva cuvinte domnul doctor a dat dovada de profesionalism, daruire si perseverenta. Voi continua sa fiu pacienta dansului si il voi recomanda cu placere tuturor. Felicitari!!
Mihaela Smărăndoiu
d

Din momentul în care intri în cabinetul nostru, echipa noastră te va face să te simți confortabil cu toate procedurile stomatologice.

Vă așteptăm la noi!

Social Share