Endodent

Profilaxie dentarăCum aleg o periuță de dinți perfectă pentru mine?
periuta de dinti potrivita

Cum aleg o periuță de dinți perfectă pentru mine?

În zilele noastre, periuțele de dinți sunt din ce în ce mai complexe, încercând să ne surprindă cu un design care mai de care mai interesant.

Dar, o periuță de dinți mai interesantă este obligatoriu și mai bună?

Dimpotrivă! Pentru o periuță de dinți, cu cât arată mai simplu, cu atât mai bine!

În magazine și farmacii, vedem zilnic un număr destul de mare de periuțe de dinți în diferite forme și culori. Au peri de diferite înălțimi, din cauciuc sau rotunjiți și multe alte opțiuni atrăgătoare, menite să ne protejeze dinții de orice urmă de carie dentară. Însă, ceea ce ar trebui să ne atragă atenția este exact opusul, o periuță de dinți cu un aspect cât mai obișnuit.

Capul periuței de dinți trebuie să fie îngust și cu peri cât mai drepti. Fiecare dintre noi are o anatomie diferită, mai exact o lățime diferită a gurii, așa ca ar trebui să ținem cont și de acest aspect atunci când facem alegerea periuței de dinți potrivite. Există mai multe variante disponibile pe piață, unele mai înguste, altele mai late, iar cu ajutorul medicului dentist veți face cea mai sigură alegere.

Un alt criteriu după care putem alege o periuță de dinți este duritatea acesteia, de la tare până la foarte moale. Răspunsul este foarte simplu și sună ”blând”, la fel ca periuța pe care o recomand. Moale.
Placa, ce se află în cavitatea bucală, este atât de moale încât este posibil să o ștergem cu un șervețel, astfel încât nu vom avea nevoie nici de peri tari, nici de presiune mare pentru a o îndepărta. Dacă simțim pe dinți un înveliș care nu poate fi îndepărtat nici după o curățare intensivă, cel mai probabil este vorba de un tartru pe care o persoană nu-l mai poate îndepărta acasă și este necesară o vizită la medicul stomatolog.

Nu uitați că o îngrijire adecvată a dinților, alături de o periuță de dinți potrivită, trebuie să fie însoțite de vizite regulate în cabinetul stomatologic și de ședințe anuale de igienizare profesională, astfel încât să nu aveți niciodată probleme de sănătate orală.

În clinica Endodent oferim tratamente de specialitate pentru întreaga familie, promovând zâmbetele sănătoase prin planuri de tratament personalizate pentru fiecare caz în parte, tehnologie avansată și o comunicare adecvată între medic și pacient. 

Echipa noastră este pregătită să vă ofere cele mai bune servicii stomatologice, în deplină siguranță și confort. Monitorizăm evoluția sănătății orale de la o vizită la alta, astfel încât să prevenim apariția oricărei complicații. De asemenea, dacă este nevoie de orice alt tip de intervenție, vom face împreună un plan de tratament, astfel încât să vă mențineți toți dinții sănătoși pentru întreaga viață. 

Aveți întrebări care au nevoie de răspunsuri personalizate și corecte?

Nu ezitați să ne contactați! Suntem aici pentru a vă ajuta să vă asigurați o sănătate dentară bună, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei mici!

Dr. Ovidiu Vasilache - Medic specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

d

Din momentul în care intri în cabinetul nostru, echipa noastră te va face să te simți confortabil cu toate procedurile stomatologice.

Vă așteptăm la noi!

Social Share