Endodent

Corpul umanCâte oase sunt în corpul meu? TEST RAPID
oase corp uman stomatologie ploiesti

Câte oase sunt în corpul meu? TEST RAPID

Corpul uman are 206 oase, dintre care mai mult de jumătate se află în mâini și în picioare. Toate aceste oase alcătuiesc scheletul, care susține întregul corp. Alături de mușchi, oasele ne ajută să ne mișcăm, protejându-ne în același timp organele.

Picior flexibil

În laba fiecărui picior există 26 de oase. Acestea fac piciorul suficient de flexibil încât să ne permită să mergem, să sărim și să alergăm.

Articulații

Locul în care se întâlnesc două oase se numește articulație. Cea de la genunchi este cea mai mare articulație din corp și funcționează asemenea unei balamale. 

Coastele

Coastele formează un fel de carcasă ce protejează organele moi și delicate din interiorul corpului, cum ar fi inima și plămânii. 

Craniul

Craniul este alcătuit din 22 de oase, majoritatea sudate împreună. De fapt, doar mandibula se poate mișca.

Cel mai lung os

Femurul este cel mai greu și mai puternic os din întregul corp. De asemenea, este și cel mai lung: aproximativ o treime din înalțimea corpului. 

Coloana vertebrală

Coloana vertebrală sau șira spinării este alcătuită din 24 de oase numite vertebre, cu ajutorul cărora ne putem îndoi și răsuci corpul.

DEZVOLTAREA OASELOR

Scheletul unui bebeluș este alcătuit mai ales din cartilaje, la fel ca urechile noastre acum. Însă, spre deosebire de acestea, pe măsură ce copilul crește, cartilajele se întăresc și devin oase.

RADIOGRAFIE MANA PLOIESTI ENDODENT COPIL ADULT

Dr. Ovidiu Vasilache - Medic specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

d

Din momentul în care intri în cabinetul nostru, echipa noastră te va face să te simți confortabil cu toate procedurile stomatologice.

Vă așteptăm la noi!

Social Share