Endodent

EndodonțieCe trebuie să știi când ai nevoie de un tratament de canal?
tratament de canal endodontie endodont ploiesti

Ce trebuie să știi când ai nevoie de un tratament de canal?

Specializarea stomatologică ce se ocupă cu tratamentele de canal se numește endodonție.

Tratamentul de canal nu are o reputație prea plăcută, ceea ce îl face să pară o experiența stomatologica pe care nu și-ar dori-o nimeni. Însă, în realitate, situația este cu totul alta, iar această procedură este extrem de întâlnită în activitatea medicilor stomatologi. 

În acest moment, se practică anual zeci de milioane de astfel de proceduri, ceea ce le face să fie în topul celor mai întâlnite proceduri stomatologice la nivel mondial. 

Aici veți găsi toate informațiile pe care trebuie să le știți despre tratamentele de canal!

Durere la dulce, rece sau cald care durează mai mult de câteva minute

Durere declanșată de presiune în timpul masticației

În cazul unui traumatism la nivelul dinților (accidente, lovituri etc)

Infecții, inclusiv tumefacții (umflături) la nivelul rădăcinii dintelui, roșeața sau apariția de secreții purulente

Modificarea culorii dintelui

Dacă știți că aveți astfel de simptome, faceți cât mai repede o programare la medicul stomatolog. Dacă este necesar un tratament endodontic, aplicarea acestuia intr-o fază incipientă este mult mai benefică. 

când este prea târziu pentru a salva dintele

Alternative ale tratamentului endodontic

Dacă există vreo modalitate posibilă de a salva dinții naturali, medicul dentist va dori să vă ajute să faceți acest lucru. Din această cauză, tratamentele endodontice sunt de cele mai multe ori prima opțiune.

Prin îndepărtarea pulpei infectate din interiorul dintelui și repararea structurii acestuia, acest tip de tratament va permite să vă păstrați dintele natural, în timp ce infecția este înlăturată.

În unele situații sau atunci când se intervine prea târziu, medicul stomatolog vă poate recomanda o alternativă la tratamentul de canal, cum ar fi extracția dintelui afectat și aplicarea unui implant dentar sau refacerea danturii aplicând o punte dentară. Totuși, această recomandare depinde foarte mult de la un caz la altul, dar și de nevoile unice ale fiecărui pacient.

Dacă v-ați planificat o vizită în cabinetul de stomatologie pentru un tratament endodontic, este posibil să aveți emoții, iar acestea sunt firești.
Nu uitați să cereți medicului toate detaliile care v-ar putea îngrijora. Cu siguranță vă va ajuta să înțelegeți întregul proces al unui tratament endodontic, acest tratament fiind unul de rutină.

Aveți întrebări care au nevoie de răspunsuri personalizate și corecte?

Nu ezitați să ne contactați! Suntem aici pentru a vă ajuta să vă asigurați o sănătate dentară bună, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei mici!

Dr. Ovidiu Vasilache - Medic specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

d

Din momentul în care intri în cabinetul nostru, echipa noastră te va face să te simți confortabil cu toate procedurile stomatologice.

Vă așteptăm la noi!

Social Share