Endodent

Profilaxie dentarăLa ce să te aștepți dacă nu ai mai fost de ani de zile la dentist?

La ce să te aștepți dacă nu ai mai fost de ani de zile la dentist?

Dacă nu ați mai fost la dentist de foarte mult timp, sunt șanse să vă simțiți stânjeniți de ideea unei reîntâlniri cu medicul din cabinetul de stomatologie.

Mă va judeca medicul la plecare? Voi simți durere în timpul consultației? Voi afla că am mai multe probleme dentare decât credeam?

Acestea sunt întrebări pe care și le pun foarte mulți pacienți care nu au reușit să ajungă recent într-un cabinet stomatologic.

Dacă vă aflați în această situație, vă recomandăm să uitați de toate aceste întrebări, regăsind în acest articol, tot ceea ce este esențial să știți înainte de a veni la o consultație.

Iar, un moment excelent pentru a avea grijă de sănătatea orală și pentru a preveni pierderea ireversibilă a dinților este întotdeauna ACUM!

Sângerarea gingivală este mai abundentă

Când medicul stomatolog folosește ața dentară pentru a curăța, este posibil ca gingiile să sângereze, dar acest lucru nu trebuie să ne îngrijoreze, nefiind vorba întotdeauna de o sângerare cauzată de probleme grave ale dinților. În cele mai multe cazuri, gingiile vor sângera din cauza tartrului format sau, pur și simplu, pentru că nu sunt obișnuite cu presiunea aței dentare. Pentru a reduce riscul ca gingiile să sângereze atunci când veniți în cabinet, vă recomandăm să introduceți ața dentară în rutina zilnică de îngrijire orală de acasă.

Procedura de igienizare durează mai mult decât în mod obișnuit

Când nu igienizăm frecvent dinții, aceștia acumulează o cantitate semnificativă de tartru și placă bacteriană. Acest lucru este perfect normal, dar va trebui să știți că procedura de igienizare din cabinet va dura mai mult decât în mod obișnuit. Procesul de igienizare presupune curățarea fiecărui dinte în parte și nu uitați că acest lucru este esențial pentru sănătatea dentară, iar dinții vor fi mai albi și mai puternici după ce ieșiți din cabinet. Dacă vă este incomod să petreceți prea mult timp pe scaunul din cabinetul stomatologic, întrebați medicul despre diferite tehnici de relaxare. Cu siguranță veți primi sfaturi pentru o experiență mai plăcută.

Va fi necesară o radiografie dentară

În ziua de azi, radiografiile sunt folosite în foarte multe domenii medicale. Dacă nu ați mai fost la dentist de mult timp, o imagine mai clară pentru medic va fi dată doar cu ajutorul unei radiografii dentare. Așadar, puteți veni pregătiți cu o radiografie, chiar de la prima consultație. Dacă aveți o radiografie mai veche acasă, și aceea poate fi la fel de utilă. Dacă nu ați mai făcut radiografii dentare, trebuie să știți că acestea nu sunt deloc inconfortabile și nici pe departe dureroase. În plus, ele sunt extrem de utile într-o consultație stomatologică completă și o analiză a danturii.

Veți avea parte de o examinare orală complexă

Chiar dacă v-ați propus să veniți la cabinet doar pentru o igienizare, medicul dentist vă va face o examinare completă pentru a depista orice alte probleme pe care le puteți avea. Veți afla despre existența eventualelor carii sau chiar a semnelor de probleme dentare mai grave. În cele mai multe cazuri descoperiți cel puțin una sau două probleme ale cavității bucale de care nu știați, iar acestea necesită o atenție specială și un tratament specific.

Medicul va discuta cu dumneavoastră pentru prezentarea concluziilor

Odată ce examinarea este completă, medicul dentist vă va prezenta explicit toate concluziile cu privire la starea dumneavoastră de sănătate orală. Dacă aveți întrebări, acum este un moment potrivit să le adresați. Tot acum, medicul dentist vă va oferi recomandări personalizate pentru a le aplica acasă, dar și un eventual plan de tratament, dacă este cazul. Dacă aveți nevoie de implanturi, coroane dentare sau alte intervenții, acestea pot fi planificate împreună cu medicul, iar toate procedurile vor fi explicate în detaliu. Profitați pe cât puteți de ocazia de a primi toate informațiile de care aveți nevoie, iar, în cazul în care omiteți din întrebări, vă încurajăm să consultați pagina noastră de întrebări frecvente sau să ne scrieți oricând un mesaj.

Consultatie stomatologica Ploiesti

Păstrarea unei danturi sănătoase

Există multe motive pentru care oamenii nu ajung la dentist perioade lungi de timp. Indiferent care sunt motivele de a sta departe de cabinetul stomatologic, niciodată nu este prea târziu să începeți să acordați atenție unei îngrijiri orale corecte, atât prin rutina de acasă, cât și prin planificarea unor consultații periodice la medicul dentist. Această schimbare reprezintă un pas important pentru adaptarea unui stil de viață sănătos.

Regăsiți mai jos câteva sfaturi din partea noastră

Periați dinții dimineața și seara

Începeți de astăzi să construiți acest obicei. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți o periuță de dinți cu cap îngust și peri moi, acest tip de periuță fiind mai blând cu gingiile și oferind un acces mai bun la dinții din spate.

Periați în profunzime

Spălați-vă dinții ca și cum v-ați spăla pe mâini. Responsabil! Cele mai bune periaje durează între 2 și 3 minute. Nu faceți economie la aceste minute când periați dinții.

Folositți pastă de dinți cu fluor

Fluorul este conceput pentru a întări smalțul dinților și pentru a reduce riscul de apariție a cariilor dentare. Așadar, alegeți o pastă de dinți cu fluor, care vă va ajuta să vă mențineți dinții sănătoși și puternici.

Fără zahăr!

Anumite alimente, cum ar fi cele care conțin cantități mari de zahăr, sunt dăunătoare pentru dinți. Alegeți alternative mai sănătoase, cum ar fi brânza, fructele și legumele.

DINȚI SĂNĂTOȘI PENTRU ÎNTREAGA VIAȚĂ

Începe un nou capitol al sănătății dentare

Chiar dacă nu ați mai intrat în cabinetul stomatologic de ani de zile, acele zile s-au dus! Faceți o programare la medicul stomatolog și începeți să aveți grijă în mod conștient de sănătatea dumneavoastră orală.

Nu uitați niciodată că medicul dentist este aici pentru a vă ajuta, iar decizia de a-l vizita este una înțeleaptă. Nu uitați ca în timpul vizitei să puneți toate întrebările la care v-ați gândit.

Nu sunteți singura persoană care evită de mult timp cabinetul stomatologic, iar acum este momentul potrivit să tratați situația ca pe un nou început. Indiferent de cum ar putea arăta istoricul dumneavoastră dentar, rolul medicului stomatolog este de a vă ajuta să aveți o dantură sănătoasă, dar și frumoasă!

Aveți nevoie de o programare în cabinetul de stomatologie?

Contactați echipa noastră chiar acum pentru a discuta cu unul din medicii noștri specialiști!

Dr. Ovidiu Vasilache - Medic specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

d

Din momentul în care intri în cabinetul nostru, echipa noastră te va face să te simți confortabil cu toate procedurile stomatologice.

Vă așteptăm la noi!

Social Share